MALTEPE KADİR HAS BİLİM VE SANAT MERKEZİ

Vizyon: Öğrenmeyi bir ihtiyaç, üretmeyi bir zorunluluk, problem çözmeyi bir alışkanlık, bilimsel çalışmayı ilke olarak benimsemiş, öğrenmeye açık bireylerin yeteneklerinin keşfedilip geliştirildiği bir merkez, üyeleriyle birlikte toplumu yönlendiren, bilgilendiren, kültürel ve manevi değerleri yaşayan, geliştiren, yücelten, demokrasi kültürüyle yoğrulmuş bir kurum, tüm toplumun ihtiyaç ve beklentilerini karşılayabilecek, geleceğe şekil verebilecek bir bilim yuvası olmaktır: “Bir yetenek gelişir, dünya değişir.”

Misyon: Maltepe Kadir Has Bilim ve Sanat Merkezi olarak misyonumuz; "Bireyselleştirilmiş, zenginleştirilmiş, farklılaştırılmış, hızlandırılmış proje merkezli eğitim uygulamalarıyla; özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek. Toplumumuzun kültürel ve manevi değerlerini yaşayan, kazanımlarını ülkesi ve milletinin faydası için kullanan, özgüveni tam, yenilikçi, üretken, demokratik anlayışa sahip ve mutlu bireyler yetiştirmektir."

Başarılar: 16. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması İstanbul Asya Bölge İkinciliği TALES Matematik Yarışması Türkiye Yedinciliği CARIBU Matematik Yarışması Dünya Birinciliği

Saatler: Hafta içi: Pazartesi 9.00 - 17.00 Hafta içi: Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma 14:30-18:50 Hafta Sonu: Cumartesi 9.00 - 16.55
Isınma: Merkezi Sistem Doğalgaz Kaloriferli
Servis Bilgisi: Servis Kullanılmamaktadır.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: BİLSEM 4.0 Dergi yayını, Ulusal ve uluslararası yarışma ve faaliyetler, Tasarım Tescilleri, Faydalı Model geliştirme, Patent çalışmaları
Proje Çalışmaları: Tübitak 4004 - 4005 - 4007 - 4006 Proje Çalışmaları, Tübitak 2204 Proje Yarışmaları, Tübitak Bilim Söyleşileri, Tübitak Lise Öğrencileri için Kongre ve Poster Sunumu, Türk Patent Kurumu Faydalı Model ve Tasarım Tescil, Erasmus+KA1 ve KA2 Projeleri, e-Twinning Projeleri, e-Safety Faaliyetleri
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: ERASMUS+ Teknolojik Çağda Özel Eğitim

WEB - https://maltepebilsem.meb.k12.tr

Adres - Bağlarbaşı Mah. Salih Reis Sok. No1 MALTEPE/İSTANBUL

Yerleşim Yeri - Minibüs yoluna 150m. mesafedeyiz.

Adres - Bağlarbaşı Mah. Salih Reis Sok. No1 MALTEPE/İSTANBUL

Ulaşım Bağdat Caddesi Bostancı-Maltepe istikametinden geçen, Kadıköy-Pendik hattındaki bütün toplu ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 1,5km mesafedeyiz.